hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova Başkan Vekili Doğramacı: "Birlikte Yüksekova'ya sahip çıkalım"

    Yüksekova Başkan Vekili Doğramacı: Birlikte Yüksekovaya sahip çıkalım
    expand

    Yüksekova Başkan Vekili Doğramacı: "Birlikte Yüksekova'ya sahip çıkalım"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ilçedeki mevcut sorunlar, yatırımlar ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaymakam Doğramacı, hizmetten başka bir gayelerinin olmadığını belirterek, "3 yıl sonra Yüksekova bambaşka bir şehir olacak" dedi.

    Yüksekova Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildikten sonra yaklaşık 2 aydır yoğun bir çalışma içerisine giren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. İlçede yapacakları çalışmaları anlatan Kaymakam ve Başkan Vekili Doğramacı, Yüksekova için şehircilik projesi başlattıklarını söyledi. İçerisinde otogar, şehir ormanı, millet bahçesi, spor tesislerin olduğu projelerinin hazır olduğunu anlatan Doğramacı, "Kaynak taleplerimiz de oldu. Bir kısmının kaynağı bulduk. İnşallah bahar ayında başlayacağız. Benim bir tek derdim var gittiğim yere yeni bir şehir inşa etmek. Herksin kendini mutlu ve huzurlu hissedebileceği bir şehir. Eğer devlet bir yerde var olacaksa şehirleriyle var oluyor. Şehirlerin olmadığı yerde bambaşka şeyler var olmaya başlar."dedi.

    Yüksekova ilçe merkezinin geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntılara değinen Kaymakam ve Başkan Vekili Doğramacı, şöyle konuştu: 
    "25 yıldır bu memleketi idare ediyorsunuz her yıl bir sokağı yapmış olsaydınız, bugün bu memleket bu sıkıntıların içerisinde kalmayacaktı. 2  yıl öncesine kadar kanalizasyonun olmadığı bir şehirden bahsediyoruz. Niye yapmadınız o zaman, neden bütün problemleri bugüne bıraktınız? Niye başka şeylerle uğraştınız? Sizin birinci meseleniz belediyecilik değil miydi, değildi de bundan böyle oldu. Ama birisi gelmiş de bunun alt yapısını başlatmışsa kötü bir şey yapmamıştır. En azında şehrimizin artık alt yapısı var. Gelin hepimiz Yüksekova’ya sahip çıkalım. Bununla ilgili daha önce sosyal medyada şunu duyurmuştum. Yüksekova şehir merkezinde şuan 100 bin kişi yaşıyor. Ama nüfusumuz 70 bin. Gelin 31 Aralık'a kadar nüfusumuzu 100 bine çıkartalım. Köydekiler, burada oturup ta köyde görünenler nüfuslarını buraya alsın. Bunun her biri şehre gelecek kaynaktır. Bir de su abonesini yapalım, parasını verelim. 3 yıl sonra bambaşka bir Yüksekova olur. Çünkü verdiğiniz her kuruş para, bu şehre harcanacak olan paradır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow