hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde ki hastalar sergi açtı

    Yüksekovada Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde ki hastalar sergi açtı
    expand

    Yüksekova'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde ki hastalar sergi açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde, devlet hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar tarafından resim ve el sanatları sergisi açıldı.

    Yüksekova Devlet Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde hekimler gözetiminde teşhis ve tedavileri yapılan hastalar, bunun yanında sosyal açıdan desteklenmeleri ve tekrar topluma kazandırmaları için psikososyal destek ve tedavi de görüyor. Bu kapsamda Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen usta öğreticiler tarafından açılan el sanatları, görsel sanatlar, müzik ve spor kurslarına katılan hastaların ürünleri Yüksekova Devlet Hastanesi'nde sergilendi. Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Burcu Poyraz, ilk defa böyle bir sergi açtıklarını söyledi. Amaçlarının merkezlerindeki hastaları topluma kazandırmak olduğunu belirten Başhekim Poyraz, açtıkları bu ilk sergiyi daha da genişleterek, çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

    Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Şerife Aslan ise "Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz yaklaşık 3 yıldır Yüksekova Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren bir birim. Yüksekova genelinde toplamda 146 hastamız mevcut. Gün içinde merkezimize gelerek spor, müzik, resim ve çeşitli el işi etkinleri gerçekleştiriyorlar. Bu sayede hastalarımızı topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca hastalarımıza belirli aralıklarla ev ziyaretlerinde bulunarak aile bilgilendirmesi ve sosyal destek sağlamayı amaçlıyoruz. Resim ve el sanatları sergisinde burada tedavi gören hastalarımızın yaptığı çalışmalar var. Hastalarımız birbirinden güzel çalışmalar gerçekleştirmişler. Bu sergi aracılığıyla Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni tanıtabileceğimizi hastaların damgalanmasının önüne geçebileceğimizi düşündük, ilerleyen günlerde daha geniş kapsamlı ve geniş katılımlı etkinlikler yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow