hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'nın kurtuluş yıldönümü kutlandı

    Yüksekovanın kurtuluş yıldönümü kutlandı
    expand

    Yüksekova'nın kurtuluş yıldönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YUKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinin kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
    Yüksekova Belediyesi önünde düzenlenen program, Atatürk anıtına çelenk bırakılması, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Programa, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ahmet Kırcan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile daire amirleri katıldı.
    Törende konuşan Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kenan Canan, "Eski adı Gever olan Yüksekova Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı topraklarına katılmıştır. Yüksekova 1'inci Dünya savaşı sonunda Rus işgalinden kurtarılmış, ilçenin milis kuvvetleri ve ordunun başarılı sonucu 5 Mayıs 1918'de düşman işgalinden kurtulmuştur. 19'uncu yüzyılda Van vilayetine bağlı Hakkâri’nin kazası olan Yüksekova, 1936'da ilçe durumuna getirilmiştir. İlçe merkezinin eski adı Dize’dir. 5 Mayıs kurtulan bu şehir yıllar sonra hendek sürecinde terör unsurları tarafından harap hale sokulmuştur. Daha önce kurtuluşu sağlayan ordumuz ve emniyetimiz bir kez daha tarihi ve özel şehri asıl sahiplerine vatandaşlara teslim etmiştir" dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından program son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow