hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'nın kurtuluş yıldönümü, törenlerle kutlandı

    Yüksekovanın kurtuluş yıldönümü, törenlerle kutlandı
    expand

    Yüksekova'nın kurtuluş yıldönümü, törenlerle kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YUKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinin kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

    Yüksekova Belediyesi önünde düzenlenen program, Atatürk anıtına çelenk bırakılması, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Programa, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Tugay, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdoğan Dur, Yüksekova Belediye Başkanvekili Fevzi Yıldırım, siyasi parti ve STK temsilcileri ile daire amirleri katıldı.

    Törende konuşan Şemsettin Onay Anadolu Lisesi Müdürü Cevat İnanç, "Eski adı Gever olan Yüksekova Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı topraklarına katılmıştır. Yüksekova 1'inci Dünya savaşı sonunda 5 Mayıs 1918'de Rus işgalinden kurtarılmıştır. 19'uncu yüzyılda Van vilayetine bağlı Hakkâri’nin kazası olan Yüksekova, yıllar sonra hendek sürecinde terör unsurları tarafından yine harap hale getirilmiştir. Daha önce kurtuluşu sağlayan ordumuz ve emniyetimiz bir kez daha tarihi ve özel şehri asıl sahiplerine vatandaşlara teslim etmiştir" dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından program Yüksekova Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi tarafından yapılan gösteri ile son buldu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow