hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arsuz Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO temeli atıldı

    Arsuz Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO temeli atıldı
    expand

    Arsuz Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO temeli atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/ARSUZ(Hatay),(DHA) HATAY’ın Arsuz ilçesinde yapımına başlanan Arsuz Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesi binalarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

    Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde düzenlenen temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti ve CHP Hatay milletvekilleri ile ilçe kaymakamları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

    Törende konuşan Vali Doğan, Hatay'ın turizmde hak ettiği payı alamadığını belirterek, bu payı artırabilmek için çalıştıklarını söyledi. Arsuz Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO İşletmesi'nin çok önemli bir lokasyona inşa edildiğini belirten Vali Doğan, "Burası daha önce atıl vaziyette bekleyen bir balıkçı barınağıyken, burayı yat limanına dönüştürme vizyonunu ortaya koyabildik. Bunu yaparken büyük gayret gösterdik. 16 bakanlıktan izin alabilmek için ayrı ayrı görüştük. 2020 Eylül ayı içerisinde burada uluslararası yelken yarışları da yapılacak" dedi.

    ÇALIŞMALAR 2 AY SONRA TAMAMLANACAK
    Proje hakkında bilgiler veren Vali Doğan şöyle konuştu:
    "Burada dört farklı işlem yürümekte. Bir tanesi yat limanı. 108 yat bağlanabilecek. Arka kısmı su sporları merkezi olarak planladık. İhalesi yapıldı, müteahhite yer teslimi yapıldı. Karşı taraf sosyal donatılar olarak planlandı. Üç lokanta, iki kafeterya, otoparkların da bulunduğu alan ve altyapı ihalesi gecen hafta yapıldı. Karşı tarafı Büyükşehir'in talebi doğrultusunda on yıllığına 2 milyon TL bedelle kiraladık. Hatay’ın özlemle beklemiş olduğu HADO ile Lübnan’a, Beyrut’a, Kıbrıs’a gitme hayallerini inşallah kısa süre içerisinde buradan gerçekleştirmiş olacağız. İki ay sonra bizim çalışmalarımız tamamlanmış olacak.”

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow