hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gönüllü kan bağışçılarına plaket ve madalya

    Gönüllü kan bağışçılarına plaket ve madalya
    expand

    Gönüllü kan bağışçılarına plaket ve madalya

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun ilçesinde Türk Kızılayı, 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' nedeniyle bugüne kadar 45 ünite bağış yapanlar plaket, 35 ünite bağış yapanlar ise altın madalya ile ödüllendirildi. 
    Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilen 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' , Türk Kızılayı tarafından Yelken Kulübü'nde düzenlenen törenlerle kutlandı. Etkinliklere Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam vekili Dr. Polat Kara, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Saygılı'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Kaymakam Kara, "İnsanoğlunun yedek parçası yoktur. Allah muhtaç etmesin ama kan en büyük ihtiyaçlarımızdan biridir. Kızılay, ihtiyaç sahiplerine kan temini konusunda başarılı çalışmalar yapmaktadır. Bizlere düşen görev ise, sağlık durumumuzun elvermesi halinde kan bağışlamaktır" dedi.
    Gecede,  bugüne kadar 45 ünite kan bağışında bulunmuş olan 15 kan bağışçısına plaket, 35 ünite kan bağışında bulunmuş olan 24 bağışçıya altın madalya ve 25 ünite kan bağışında bulunmuş olan 101 kan bağışçısına gümüş madalya takdim edildi. Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral da, gönüllü kan bağışçısı olmasından dolayı gümüş madalya ile ödüllendirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow