hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay ormanları insansız kulelerle gözetlenecek

    Hatay ormanları insansız kulelerle gözetlenecek
    expand

    Hatay ormanları insansız kulelerle gözetlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA) - ORMAN Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye ormanlarını yangınlara ve kaçak avcılara karşı kurulan insansız kulelerle gözleniyor. Hatay'da 4 kule kuruldu.
    Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, kurulan kulelerde işletme pivot analizlerinin yapıldığını zaman içerisinde ihtiyaca göre sayılarının artırılabileceğine dikkat çekti. Ketmen, "Hatay’da Antakya Kisecik, İskenderun, Dörtyol ve Samandağ olmak üzere 4 insansız küllerden kurulumu tamamlandı. Gözlem yapmaya başladı. Yangına karşı riskli alanlar yıl boyu ve devamlı gözetlenebilecek. Kuleler ve çalışmalar hakkında önümüzdeki günlerde bilgilendirme toplantısı planlıyoruz"dedi. Ketmen, Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgelerine de insansız kulelerden kurulması konusunda çalışmaların olduğunu ifade etti.
    2020 YAZ SICAKLIK ORTALAMASI YÜKSEK
    Ketmen, Avrupa Orta Vadeli Tahminler Merkezi'nin (ECMWF) öngörülerine göre de 2020 yılının yaz aylarında hava sıcaklıklarının uzun yıllar ortalamalarına göre Türkiye'de daha sıcak geçmesi beklendiğine dikkat çekti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow