hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'İskenderun, festival ve karnavallara ev sahipliği yapacak'

    İskenderun, festival ve karnavallara ev sahipliği yapacak
    expand

    'İskenderun, festival ve karnavallara ev sahipliği yapacak'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, jumbo ve zahter olmak üzere iki festival düzenleyeceklerini ve gastronomi alanında festivaller ve karnavallar yapmak istediklerini söyledi.
    Yeni kurulan Gastronomi Derneği'nin perşembe günü açılışını gerçekleştireceklerini belirten Gülşen Sökmen, ilçede festivaller düzenleyeceklerini kaydetti. Sökmen, "Yemekli, eğlenceli festivallerle turistleri buraya çekmeye çalışacağız. Amacımız İskenderun’un gastronomi şehrinin bir parçası olduğunu tüm Türkiye’ye tanıtmak. Burada gönüllü arkadaşlarımız, şeflerimiz, restoran işletmecilerimiz, ev hanımlarımız, diğer sektörden birçok insanla tüm İskenderun’un çalışan, özveride bulunan hanımları ve bu derneği güçlendirip, tanıtımını yapacağız” dedi.

    JUMBO KARİDES FESTİVALİ YAPACAĞIZ
    İskenderun Körfezi jumbo karidesinin dünyaca ünlü olduğuna işaret eden Sökmen, "Jumbo karidesi ve zahter festivali yapacağız. Şimdilik bu iki festival üzerinde duruyoruz. İskenderun’u özellikle gastronomide festivaller ve karnavallar şehri yapmak istiyoruz. Elimizden geldiğince biz çalışacağız, kentte bir de gastronomi evi kuracağız. Öncelikle belediyeden yer isteyeceğiz. Yerimizi aldıktan sonra gastronomi evimizi kuracağız. Burada eğitimler de vereceğiz. Aynı zamanda Hatay’ın yöre yemeklerini tanıtmak, öğretmek amacıyla eğitimler vereceğiz, öğrenciler yetiştireceğiz. Gastronomi evimiz bir nevi okul olacak aynı zamanda" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow