hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İskenderun’da bisiklet yolu proje protokolü imzalandı

    İskenderun’da bisiklet yolu proje protokolü imzalandı
    expand

    İskenderun’da bisiklet yolu proje protokolü imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun ilçesinde planlanan yaklaşık 40 kilometre mesafe bisiklet yolu projesi protokolü, Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İSTE Rektörü Prof. Dr Türkay Dereli'nin katılımıyla imzalandı.
    İskenderun Belediyesi Brifing Salonu'nda düzenlenen ‘İskenderun Bisiklet Yolu Projesi’ imza törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof Dr Türkay Dereli, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
    İskenderun Teknik Üniversitesi içerisinde başlayıp sahil yoluna inen ve şehri çevreleyen Feyezan kanal boyunda gidişli dönüşlü yapılması planlanan 43 km lik bisiklet yolu için hazırlanan proje hakkında teknik bilgiler verildi. Bisiklet yolu projesinin Çevre Bakanlığı’na sunulacağını Büyükşehir Belediyesi ve üniversite üçgeninde hayata geçireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, "Bu protokolün rakamsal değeri çok önemli değil ancak vermiş olduğumuz bu birliktelik mesajı aslında daha önemli. İlçemiz ve Hatay için yapılması gereken projeleri birlikte yaparak güç birliği içerisinde olması herkese çok şeyler kazandıracaktır. Hepimiz için bu protokol hayırlı uğurlu olsun” dedi.
    İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Türkay Dereli, üniversitenin de bu proje içerisine alınmasından dolayı mutluluk duyduğunu kaydederek, "Bisikletlerimiz ve asfalt üzerine çilmiş 4,2 kilometre bisiklet yollarını kullanıyorlar. Şimdi bu yol standartlara ulaşacak" diye konuştu.
    Geçen 5 yıl içerisinde çok şeylerin kaybedildiğini ve tarafların artık bunun farkına vardığını ifade eden Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, bu projenin maddi değerinden çok birlikteliğin önemine dikkat çekerken, şunları kaydettİ: "Hatay’ın tüm ilçeleri ile birlikte önemli güzel birlik içerisindeki çalışmaların sayısını arttırmayı temenni ediyorum. Gastronomi ve Expo-21 gibi projelerinde hayata geçirilmesiyle Hatay şampiyonlar liginde sporu ile değil ekonomisiyle oynamalıdır.”

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow