hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İskenderun'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 81'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı

    İskenderunın düşman işgalinden kurtuluşunun 81inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı
    expand

    İskenderun'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 81'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 81'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
    Kurtuluş Bayramı’nın kutlama programı Atatürk Anıt Alanı'na düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ile İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, Türk ordusunun İskenderun’a girişinin 81’inci yıldönümününün gururla, coşkuyla, sevinçle ve geleceğe olan güvenle kutlandığını belirtti.
    Başkan Tosyalı,  5 Temmuz 1938’in İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğini belirleyen tarihi bir gün olduğunu kaydederken, "5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının haklı ve onurlu davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a girmiş, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu yaratarak beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırmıştır. Bugün de hep birlikte milletçe gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor birlik ve beraberliğimiz içinde yaşama beraberliğimizi devam ettiriyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow