hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İSTE’nin Teknoversite Günleri Başladı

    İSTE’nin Teknoversite Günleri Başladı
    expand

    İSTE’nin Teknoversite Günleri Başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Teknoversite günleri, Bilim, Kültür, Sanat İnovasyon şenlikleri başladı.

    İskenderun Teknik Üniversitesi kampusunda düzenlenen etkinliklerin açılış törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler ile öğrenciler katıldı. İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yaptığı konuşmada üniversitenin sanayici ile üretici ile buluşmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, belediye olarak üniversite ile çok işler yapacaklarını birlikte hizmet vereceklerini söyledi.
    Her geçen yıl daha büyük bir heyecanla Teknoversite günlerini hazırladıklarını gerçekleşen buluşmalardan dolayı mutlu olduklarını söyleyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; "Üniversitemizin ortaya koymuş olduğu Teknoversite vizyonu, yükseköğretimde yeni bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor. Bu yaklaşım, Üniversite – İş Dünyası entegrasyonunu da içeriyor. Bu işbirliği ile İskenderun'u bilim ve teknolojide bir Anadolu markası yapmak için çalışıyoruz. Teknoversite Günleri, bir anlamda eğitim-öğretim-araştırma yılı boyunca üniversitemizde yapılan tüm faaliyetlerin özetlendiği, gösterildiği, teşhir edildiği ve bu ekosistemde yer alan herkesin buluştuğu önemli bir platformdur. Kapsamı ve içeriği ile bu çerçevede Türkiye’de gerçekleştirilen ilklerden biridir. Bu bağlamda; özellikle bilim ve teknoloji ile yakından ilgilenen girişimcilerimiz başta olmak üzere, herkesi bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Teknoversite Günleri’ne katılmaya davet ediyorum" dedi.
    Teknoversite günlerine Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencilerin seslendirdiği ünlü eserler ile davetliler karşılanırken, konferanslar, renkli aktiviteler, yarışmaların yer aldığı şenlik havasında dolu dolu üç gün sürecek.
    ÖĞRENCİLER BULUŞLARINI SERGİLEDİLER
    İSTE bünyesinde bulunan fakülte ve yüksekokullarda eğitim gören öğrenciler akıllı akvaryumdan, kuluçka makinesine kadar birçok alanda yaptıkları çalışmaları da sergilediler. Stantları gezenlere çalışmaları hakkında bililer verdiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow