hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Yönden'e ahilik kaftanı

    Kaymakam Yöndene ahilik kaftanı
    expand

    Kaymakam Yönden'e ahilik kaftanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Kaymakamı İskender Yönden, Ahilik Haftası nedeniyle İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından düzenlenen Kaftan giyme törenine katıldı. Kaymakam Yönden’e sembolik kaftan giydirildi.
    Büyük Kuyumcular Çarşısı’nda düzenlenen etkinliğe Kaymakam İskender Yönden ile kuyumcu ve saatçi esnafı ile vatandaşlar katıldı. İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, ahiliğin, kardeşlik, yardımlaşma ve güven üzerinde kurulduğunu dile getirerek, yıllar öncesinde başlayan bu geleneği devam ettirme çabası içeresinde olduklarını söyledi.
    Kaymakam Yönden ise, esnafların toplumsal ve ekonomik yönden denge unsuru olduğuna dikkat çekerek, bu tür kutlamaların ahilik kültürünün sonraki nesillere ulaştırılması noktasında çok anlamlı ve önemli olduğuna vurgu yaptı. Yönden, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğu için bu kesimi çok iyi tanıdığını aralarında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Fırat, Kaymakam Yönden'e ahilik kaftanı giydirdi.
    Törende yılların kuyumcu esnafı Mişel Algül'e Onursal Başkanlık plaketi, kuyumcu esnafı ve oda denetim kurulu üyesi Corc Kırılmaz'a 'Yılın Ahisi' plaketi, saat ustası Çetin Karamağara'ya da 'Yılın Olgun Esnafı' plaketi verildi. Ayrıca Kuyumcu Corc Kırılmaz ile Saat Ustası Çetin Karamağara'ya da ahilik kaftanları giydirildi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow