hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kum zambaklarını korumak için kumsala indiler

    Kum zambaklarını korumak için kumsala indiler
    expand

    Kum zambaklarını korumak için kumsala indiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY’ın Arsuz ilçesinde nesli yok olma tehlikesi altında bulunan kum zambakları koruma altına alınırken Arsuz Kaymakamlığı ve Üçgüllük Ortaokulu öğrencileri kum zambaklarının korunması için kumsalda farkındalık etkinliği düzenledi.

    Gökmeydan Mahallesi kumsalında düzenlenen etkinliğe  Arsuz Kaymakam Musa Sarı, ilçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Yılmaz, teknik personel ,öğretmen ve öğrenciler katıldı. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı,  nesli tükenme tehlikesi altındaki kum zambaklarının Akdeniz sahillerini hem kokusuyla hem de görüntüsüyle süslediğini belirterek, zambakları korumak için elimizden gelen çalışmaları yürüteceğiz. Öğrencilerimizin ve okul idaresinin bu örnek davranışlarından dolayı kutluyorum"dedi. Kaymakam Sarı, halkımızın ve denize giren vatandaşlarımızın da zambakların korunması ve onlara zarar verilmemesi konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

    Proje gönüllülerinden İngilizce öğretmeni Ebru Üçer, öğrencileriyle birlikte "Kum zambaklarını koruma" adlı proje başlattıklarını dile getirdi

    Tarım ve Orman Bakanlığınca Koruma altına alınan ve zarar verenlere ağır para cezalarıyla yaptırım uygulanan kum zambağı bitkisini koruma amaçlı çalışma başlatan Üçgüllük Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri konuşmaların ardından kumsala uyarı tabelaları asarak, zambakların etrafını çitle çevirip çöpleri temizlediler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow