hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lise koridoru 'Edebiyat Sokağı'na dönüştürüldü

    Lise koridoru Edebiyat Sokağına dönüştürüldü
    expand

    Lise koridoru 'Edebiyat Sokağı'na dönüştürüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'In İskenderun ilçesinde Rotary Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bir koridoru, Türk Dili ve Edebiyatı ile Görsel Sanatlar öğretmenleri tarafından ‘Edebiyat Sokağı’na dönüştürüldü.
    İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi Başkanı Recep Sivri ve Okul Müdürü Abdullah Vural ile öğretmenlerin katılımıyla Rotary Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Türk Dili ve Edebiyatı ile Görsel Sanatlar öğretmenleri tarafından ‘Edebiyat Sokağı’na dönüştürülen koridorunda açılış gerçekleştirildi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Oya Can’ın gerçekleştirdiği proje kapsamında hayata geçirilen ‘Edebiyat Sokağı’nın yazılarını Oya Can ile birlikte Muhasebe Öğretmeni Semra Ulaş, resimleri Fevzi Çakmak Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Talip Yaldırak yaptı. Öğretmen Can, "Edebiyat ruhunu yaşatabilmek ve bir farkındalık yaratabilmek için bu yola çıktık. 6 aya yakın bu sokağın her bir satırında saatlerce emek harcadık. Sonunda paha biçilmez ve kulak verdiğinizde sesini duyabileceğiniz bir eser ortaya koyduk. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize armağan ettik” dedi.
    Türk edebiyatında büyük eserler bırakmış olan sanatçıların resimlerinin ve eserlerinden örneklerin yer aldığı Edebiyat Sokağı’nın görsellerine hayran kalan protokol, emeği geçen öğretmenleri tebrik etti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow