hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şizofren ile Mücadele Günü'nde sergi ve konser

    Şizofren ile Mücadele Gününde sergi ve konser
    expand

    Şizofren ile Mücadele Günü'nde sergi ve konser

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERNUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından 11 Nisan Dünya Şizofren ile Mücadele Günü kapsamında farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.
    Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden sağlık hizmetleri alan bireylerin yaptığı çeşitli el becerileri, resim ve ürünler sergilendi.  Sosyal Hizmetler Uzmanı Gönül Gökpınar, 11 Nisan gibi anlamlı ve önemli bu günde kutlamak için şizofreni tanısı olan hastalarla birlikte bir araya geldiklerini söyledi. Devlet Hastanesi içerisinde sergilerinin olduğunu ifade eden Gökpınar, "Serginin amacı hastalarımızın yeti ve yetenekleri ile rehabilitasyon çalışmalarımıza kadar geldikleri noktada ortaya çıkan ürünleri sergilemek, toplumla birlikte onları kaynaştırmak yeniden öz güvenlerini arttırmak. Bu konuda ruh sağlığı haftası çerçevesinde çeşitli etkinliklerle birlik beraberlik içinde amacımız biz ve ötekiler olmaktan çıkıp, hastalarımızla aileleriyle bu tedavi sürecinde ilerlemelerini sağlamak” dedi.
    Etkinlikte konuşan Dr. Mehtap Bican ise ruh sağlığı çalışanları olarak bu dışlayıcı ve ayrımcı damgalama eğilimli tutumları azaltmayı amaçladıklarını kaydetti. Etkinlikte ayrıca katılımcılar tarafından enstrüman eşliğinde türküler ve şarkılar seslendirildi, keyifli dakikalar yaşandı.
    Belediye Sosyal Tesisleri'ndeToplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden sağlık hizmeti alan bireyler ile görevli ekiple birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi.

    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow