hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Doğan kırmızı çizgi çizdi, tedbirlere uyulmasını istedi

    Vali Doğan kırmızı çizgi çizdi, tedbirlere uyulmasını istedi
    expand

    Vali Doğan kırmızı çizgi çizdi, tedbirlere uyulmasını istedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN, (Hatay), (DHA)- HATAY Valisi Rahmi Doğan, İçişleri Bakanlığı’nca ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ uygulaması kapsamında İskenderun’da yaya geçitlerindeki şeritleri kırmızıya boyadı. Vali Doğan, Hatay’ın 3’üncü derecede riskli iller arasında olması nedeniyle Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.
    İçişleri Bakanlığı’nın ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ uygulaması kapsamında, Hatay’da da şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi. İskenderun ilçesi Şehitpamir Caddesi’nde düzenlenen etkinliğe Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve mülki amirler katıldı. Etkinlikte, Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle dikkatlerini üst düzeye çıkarmaları amacıyla şerit boyadı.
    Etkinliğin ardından Vali Doğan, koronavirüse yönelik alınan tedbirleri elden bırakmamak gerektiğine dikkat çekerek, “Pandemiyle ilgili Sağlık Bakanlığı verileri açıklandı. Birçok kentin, 3’üncü kademeden 4’üncü kademeye çıktığını gördük. Dolayısıyla tedbirlere uyma noktasında daha sıkı çalışacağız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek, normal hayatımıza da dönmeye çalışacağız” dedi.
    HATAY'DA PAZAR GÜNÜ KISITLAMASI
    Vali Doğan, Hatay’ın 3’üncü derecede riskli iller arasında yer aldığını ve Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağının altını çizerek, “Vatandaşımız ve esnafımız yüzde 50 kriterine uymaya devam edecek ve kapasitelerinin yarısı kadar işletmelerinde müşteri ağırlayabilecektir. Restoranlar saat 19.00’a kadar hizmet verecek ve sadece sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde paket servis ile çalışacaktır” diye konuştu.
    'HASTANELERİMİZDE YER OLMASI REHAVETE NEDEN OLMASIN'
    Hatay’daki hastanelerde yoğunluğun yüksek olmadığını belirten Vali Doğan, “Bu durum bizi tedbirsizliğe sevk etmemeli. Aşılama çalışmalarımız da devam ediyor. Yaz aylarında insanlar biraz daha rahatlama istiyor ancak tedbiri elden bırakmadan yaşamımıza devam etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow