hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkhan'da besicilere damızlık koç dağıtıldı

    Kırıkhanda besicilere damızlık koç dağıtıldı
    expand

    Kırıkhan'da besicilere damızlık koç dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet KOCACIK/KIRIKHAN (Hatay), (DHA)- HATAY İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma' projesi kapsamında Kırıkhan ilçesinde besicilere 78 damızlık koç dağıtıldı.
    Proje kapsamında yüzde 25 vatandaş, yüzde 75 devlet katkısıyla Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nden temin edilen 78 adet damızlık koç, ilçedeki 18 besiciye verildi. Damızlık koç dağıtım törenine Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Belediye Başkanvekili Uğur Polat ve besiciler katıldı. Törende konuşan Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, son 6 yılda 65 besiciye 417 küçükbaş hayvan dağıtıldığını ve Hatay'da 450 binin üzerinde küçükbaş hayvan olduğunu belirterek, Hassa ve Kırıkhan’da ise mera alanı fazla olmadığı için bu bölgelerde küçükbaş hayvan dağıtımı yaptıklarını belirtti.
    Her yıl bakanlığın küçükbaş hayvan yetiştiricilerine hayvanlardaki verimliliği arttırmak amacıyla koç dağıtımı faaliyetlerinin devam ettiğini söyleyen Çolakoğlu, "Çamsarı, Alaybeli, Camuzkışlası, Aygırgölü ve Demirkonak mahallelerimizde besicilik yapan üreticilerimize dağıtımını yapacağız. Besicilerimizin de küçükbaş hayvanların verimini ve damızlık değerlerini artırmak için yenilemeleri ve kan değişimini sağlayıp verimliliklerin artması için gerekli çalışmaları yapmasını arzu ediyoruz. Koçlarımız ilimiz ve ilçemizde besicilik yapan besicilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow