hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkhan'da dilenci operasyonu

    Kırıkhanda dilenci operasyonu
    expand

    Kırıkhan'da dilenci operasyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet KOCACIK/KIRIKHAN (Hatay), (DHA)- HATAY'ın Kırıkhan ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi dilencilere yönelik operasyon düzenlendi. Dilencilerin topladıkları paralar tutunakla alındı.
    Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son günlerde ilçede çoğalan hem de özellikle cami önlerinde, kavşaklarda ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda, duygu sömürüsü yapan dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Dilenirken yakalananlar Zabıta Müdürlüğü'ne götürülürken, burada yapılan üst ve çanta aramalarında topladıkları paralar tutanakla alındı. Bir daha dilenmemeleri konusunda uyarılan dilenciler, Kabahatler Kanunu'na göre gerekli cezai işlemler uygulandıktan sonra geldikleri ilçelere gönderildi. 
    Zabıta Müdürlüğünce konuya ilişkin yapılan açıklamada, son günlerde artan dilenci şikayetleri üzerine ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yardımlaşma duygusunu kötüye kullanma amacı güderek bu işi meslek haline getiren kişilere yönelik çalışma başlatıldığını, Kırıkhan’da bu tür duygu sömürüsüne fırsat verilmeyerek, dilenci operasyonlarının ilçede aralıksız olarak devam edileceği ifade edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow