hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel eğitim öğrencilerinden 'umut' dolu projeler

    Özel eğitim öğrencilerinden umut dolu projeler
    expand

    Özel eğitim öğrencilerinden 'umut' dolu projeler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet KOCACIK/KIRIKHAN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın Kırıkhan ilçesi Ertuğrul Gazi Ortaokulu özel eğitim sınıfında öğrenim gören öğrenciler, 'umut' dolu projelere imza attı.
    Ertuğrul Gazi Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerinin, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 'etwinning' sistemi üzerinden hayata geçirmiş oldukları 10 proje, Türkiye genelinde çeşitli illerde bulunan okullar ve yurt dışında 13 ülke ve 46 kentteki okullarda normal gelişim gösteren ve özel eğitim gerektiren öğrenciler ile paylaşıldı. Özel eğitim gerektiren öğrencilerin, bütünleştirilmesi ve kaynaştırılması adına yapılan hem ulusal hem de uluslar arası projelerle, toplumla kaynaşmaları, toplumda farkındalık sağlanması, başarılı olduklarının hissettirilmesi amaçlandı.
    Umut projelerinin mimarları olan Okul Müdürü Emrullah Şahin, öğretmenler Burcu Arslan ve Aygün Başar, kısıtlı imkanları engel olarak görmeyip, eksik olan materyalleri kendileri karşılayıp, manevi olarak da öğrencileriyle kuvvetli sevgi bağı oluşturdu. 'Tohumlar Ellerinde Can Bulsun' projesi ile öğrencilere doğa sevgisi aşılanıp, çevre bilinçlerini oluşturup, tohumların önemi anlatılarak, sorumluluk davranışları kazandırılmak suretiyle geri dönüşüme katkıda bulunulup öğrencilere sorumluluk bilinci aşılandı.
    Diğer projeler kapsamında ise, işaret dilini öğrencilere anlatıp kavratmak ve paylaşma duygusunu kazandırmak hedeflendi.
    Okul Müdürü Şahin, "Hayata geçirmiş olduğumuz 10 projeyi 13 ülkeden 46 şehir, ülkemizde bulunan özel eğitim sınıfları ve normal gelişim gösteren öğrencilerimizle paylaşıp ortak projelerde birlikte çalıştık. Bu bizlerden ziyade ilçemiz adına büyük bir başarıdır. İnanıyorum ki, kısıtlı imkanlarımızın genişletildiği, projelerimizin maddi ve manevi olarak destek bulduğu, zaman sınıfımız ve öğrencilerimiz 13 ülke sınırını aşarak tüm dünyada yankı bulacaktır" dedi.

    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow