hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Hatay Milletvekili Yayman’dan Şehir Müzesi’nde inceleme

    AK Parti Hatay Milletvekili Yayman’dan Şehir Müzesi’nde inceleme
    expand

    AK Parti Hatay Milletvekili Yayman’dan Şehir Müzesi’nde inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından şehre kazandırılan 'Hatay Şehir Müzesi'nde incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde takip etti.
    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından şehre kazandırılan 'Hatay Şehir Müzesi'nde incelemelerde bulunan Hüseyin Yayman, antik zamanlardan başlayıp Roma dönemini de kapsayan buluntuların Hatay’ın tarihi zenginliğini tartışılmaz bir noktaya taşıdığını söyledi. 1932 yılından bu yana özellikle Antakya, Harbiye, Narlıca, Güzelburç, Samandağ ve çevresindeki kazılarda çok önemli mozaikler bulunduğunu hatırlatan Yayman, “Şehrimizde bulunan eserler bugün dünyanın yaklaşık 20 müzesinde yer alıyor" dedi.
    ŞEHİR MÜZESİ İÇ DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI
    Antakya’daki eski müzenin Şehir Müzesi'ne dönüştürülmesi için hazırlanan teşhir, tanzim, rölöve ve restorasyon projelerinin, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını anlatan Yayman, “Bakanlığımız yaklaşık 10 milyon liralık bir bütçe ayırarak, Hatay Müzesi'nin restorasyonunun tamamlanmasını sağladı. Ülkemizin en güzel şehir müzelerinden birini Hatay’a kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Eserler yeni binaya taşındı ve biz eski binayı restore ederek Şehir Müzesi olarak halkımızın hizmete sunacağız” diye konuştu.
    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı döneminde çalışmayı başlattıklarını dile getiren Yayman, yeni Şehir Müzesi’nde büyük bir sergi salonu, Hatay’ı kültürel yönü ile anlatan bir bölüm ve farklı dinlere inanan insanların Hatay’daki birarada yaşama kültürünü anlatan bölümlerin bulunduğunu söyledi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow