hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asi Nehri'nde temizlik çalışmaları erken başladı

    Asi Nehrinde temizlik çalışmaları erken başladı
    expand

    Asi Nehri'nde temizlik çalışmaları erken başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim KARAÇAY/ HATAY, (DHA)- HATAY Büyükşehir Belediyesi, Asi Nehri’nin katı atık ve çöplerden arındırılması için çalışmalarını sürdürüyor.
    Tekne aracılığı ile su yüzeyinde yüzer halde bulunan ambalaj atıkları ve çöplerin toplanmasına devam edilirken, yaklaşan kış aylarının da etkisi ile çoğalan ve yayılım gösteren su sümbüllerine de önlem alınmaya çalışılıyor. 2018 yılında Asi Nehri'nin davetsiz misafirleri olan ve uzun süre boyunca nehir yatağında yer kaplayan su sümbülleri için Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri aynı sorunun bir daha yaşanmaması mesaiye erken başladı.
    Asi Nehri’nde gerçekleşen çalışmaları denetleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, şunları söyledi:
    "Çevre ve doğal kaynakların korunması ve vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşaması amacıyla Asi Nehri yüzeyinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara devam etmekteyiz.  temizlik çalışmalarımız kapsamında atılan ambalaj atıkları, çöpler, izmarit toplayarak uzaklaştırıyoruz. Asi Nehri’nde kalıcı temizliğin sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları ile HATSU tarafından Narlıca-Küçükdalyan’da dünyanın 5'inci Avrupa’nın 2'inci Türkiye’nin ise en büyük Membran – Bioreaktör (MBR) Teknolojili Atık Su Arıtma Tesisi inşa edildi. Bu tesis ile Asi Nehri’ne yüzde 100'e yakın oranda arıtılmış sular deşarj edilerek suda temizlik sağlandı. Asi Nehri’nde su temizliği sağlanmış olsa da atılan ambalaj atıkları ve çöpler nedeniyle kirlilik oluşabilmektedir. Bu konuda Hataylılara, temizlenen Asi Nehri’ne sahip çıkmak ve çöplerin nehir ve dere yataklarına atılmaması konusunda çağrıda bulunuyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow