hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedensel engel hiçbir başarının önüne geçemez

    Bedensel engel hiçbir başarının önüne geçemez
    expand

    Bedensel engel hiçbir başarının önüne geçemez

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halil İbrahim KARAÇAY/ HATAY, (DHA)- HATAY'da düzenlenen konferansa katılan paralimpik milli soprcular, bedensel engelin hiç başarının önüne geçemeyeceğini söyledi.

    Hatay’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Kültür Şube Müdürlüğü tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda ‘Zoru Başaranlar’ konferansı gerçekleştirildi.  Üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimine katkıda bulunmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen konferansta 3 milli sporcu öğrencilere hayat hikayelerinden kestiler aktararak öğrencilerin yaşamına yön vermesi konusunda önemli mesajlar verdi. Konferansa Paralimpik Milli Okçu Gülbin Su, milli Paralimpik halterci Nazmiye Muratlı ve Milli Vücut Geliştirme sporcusu Özcan Özdemir konuşmacı olarak katıldı.
    Katıldığı etkinliğin geçmişini hatırlattığını belirten Gülbin Su, "Spor yapmak insanların kendilerine olan özgüvenini yerine getiriyor. Bir çok zorluklara rağmen ben buradayım diyebiliyorum önemli olan burada insanın özgüvenli olması. İnsanlar özgüvenli olduğu takdirde başaramayacakları hiçbir şey yoktur" dedi.
    Sporun bir hayat biçimi olması gerektiğini belirten  Özcan Özdemir, "Üniversite öğrencilerinin ders yükünü atabilmeleri ve rahatlayabilmeleri için en güzel yerler spor alanlarıdır. Öncelikle sağlıklı olmak gerekiyor; sağlıklı olmanın yolu da spor yapmaktan geçiyor. Ne kadar sağlıklı olursak o kadar başarırız ve aşamayacağımız hiçbir engel olmaz" diye konuştu.
    2019 yılında katıldığı Paralimpik yaz oyunları 40 kilo kategorisinde 109 kilo kaldırarak dünya rekoru kıran Paralimpik Milli Halterci Nazmiye Muratlı ise gençlerin daha çok spor yapmaları gerektiğini belirterek bedensel engellerin hiçbir başarının önüne geçemediğini söyledi. Gençlerinde karşılaştığı engeller karşında asla pes etmemesi gerektiğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow