hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği faaliyete başladı

    Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği faaliyete başladı
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği faaliyete başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- HATAY’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla çalışmaları tamamlanan Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği faaliyete başladı.

    Merkez Antakya ilçesi Kemalpaşa Caddesi Habib'i Neccar Camisi yanındaki temsilcilik binasında Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz incelemelerde bulundu. Vali Doğan ve Büyükelçi Cengiz ile bir süre görüşüp çalışmalar hakkında bilgi alan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, “Cumhurbaşkanımızın onayıyla Hatay'daki temsilciliğimizi açma sürecini tamamlamış bulunuyoruz. En kısa zamanda resmi açılışını yapacağız. Bakanımız, Büyükelçi Serdar Cengiz'i temsilci olarak atadı. Hatay'ın bölgedeki kritik konumu ve dış politikadaki yeri itibarıyla, özellikle göçmenler konusundaki süreci, Suriye'deki gelişmeleri çok yakından takip edecek ve Bakanlığı Hatay'dan bilgilendirecek" dedi.

    Hatay Valisi Rahmi Doğan ise "Bugünden itibaren Dışişleri Bakanlığı Temsilciliği faaliyete giriyor. Büyükelçimiz dün göreve başladı. Bundan sonra birlikte çalışacağız. Yapılacak çalışmalarda Dışişleri Bakanlığının temsilcisinin burada olması bizleri de güçlendirmiştir. Temsilciliğin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow