hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay Büyükşehirden ‘Engelsiz Yaşam Çalıştayı’

    Hatay Büyükşehirden ‘Engelsiz Yaşam Çalıştayı’
    expand

    Hatay Büyükşehirden ‘Engelsiz Yaşam Çalıştayı’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- HATAY Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ‘Engelsiz Yaşam Çalıştayı’ düzenlendi.

    Merkez Defne ilçesinde bir otelde düzenlenen çalıştaya  sivil toplum kuruluşları, dernekler, Büyükşehir Belediyesi personelleri ve birçok engelli vatandaş katılım gösterdi. Engelsiz Yaşam Çalıştayı kapsamında herkes için erişilebilir olması anlamında, mimari düzenlemeler yapılması bunun için , engelsiz şehir, engelsiz ulaşım, engelsiz turizm uygulamaları konuları hakkında bilgi veren Uzmanlar, engelsiz trafik konuları hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

    “ENGELLERİ KALDIRMAKTA EN ÖNEMLİ GÖREVLER BİZE DÜŞMEKTE” 

    Çalıştay’da bir konuşma yapan Prof. Dr. Hulagü Kaplan, engelli bireylerin sosyal hayatları içerisinde yaşadıkları ulaşım sorunlarına değinerek, "Maalesef ki engelsiz ulaşıma erişmekten halen uzaktayız. Amacımız engelli bireylerimizin sosyal hayatları içerisinde rahat ulaşımlarını sağlayarak erişim sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak. Ulaşımın her türünde engeller devam etmekte ve en iyi ulaşım sisteminde bile günümüzde engeller ile karşılaşmaktayız. En gelişmiş sistemlerimizde bile halen gerilerdeyiz. Engelleri kaldırmakta en önemli görevler bizlere düşmekte” diye konuştu.
    Engelli bireyler için farkındalık yaratan çalıştay yarın sona erecek.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow