hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay'a vakıf destekli 4 buçuk milyon yatırımla anaokulu yapılacak

    Hataya vakıf destekli 4 buçuk milyon yatırımla anaokulu yapılacak
    expand

    Hatay'a vakıf destekli 4 buçuk milyon yatırımla anaokulu yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet EZER/HATAY, (DHA)- HATAY Valisi Rahmi Doğan ile Muhittin Bahadırlı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veliş Bahadırlı arasında anaokulu yapılması ile ilgili protokol imzalandı. Depreme karşı okulları güçlendirme çalışmaları kapsamında vakfın desteği ile mevcut yıkım kararı çerçevesinde Zübeyde Hanım Anaokulu'nun yerine yapılacak Muhittin Bahadırlı Anaokulu'nun 4 buçuk milyon yatırımla inşa edileceği belirtildi.
    Hatay’ın Merkez Antakya ilçesi Vali Ürgen Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti hazineye ait parsel üzerine Muhittin Bahadırlı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veliş Bahadırlı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında sekiz derslikli anaokulu yapımıyla ile ilgili protokol Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda imzalandı. Hatay'ın deprem kuşağında yer aldığını ve bu kapsamda okulları güçlendirme çalışmaları yapıldığını hatırlatan Vali Doğan, anaokulunun 4 buçuk milyon yatırımla yapılacağını belirterek, ''Okullarımızın bir kısmını da hayırseverlerimizin desteği ile yeniliyoruz. Hatay bu konuda gerçekten çok kadirşinas ve cömert. Milli eğitim anlamında çok ciddi destek görüyoruz. Bugün de burada mevcut yıkım kararı çerçevesinde Zübeyde Hanım Anaokulu'nun yerine Muhittin Bahadırlı Anaokulu yapılacak. Yaklaşık 4,5 milyonluk bir maliyetle yenilenecek olan okulumuz 8 derslikli, 4 uyku odası, 2 idari oda, bir adet çok amaçlı salon, yemek salonu, mutfak, rehberlik servisi, bireysel görüşme odası ve öğretmenler odası olan bir anaokulu olacak. Allah hayrınızı kabul etsin. İlimiz adına hayırlı uğurlu olsun. Eğitime önem verip kaynak sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Protokol imza törene Vali Doğan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Muhittin Bahadırlı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veliş Bahadırlı, Muhittin Bahadırlı Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Doğruyol ve Mehmet Okay, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow