hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay’da ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi

    Hatay’da ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi
    expand

    Hatay’da ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim KARAÇAY/ HATAY, (DHA)- HATAY’da İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler genel müdürlüğü tarafından desteklenerek, İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından yürütülen  ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.
    Antakya Erol Bilecik Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Hatay Valisi Rahmi Doğan, İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, İdareci ve Bürokratlar Birliği başkanı Yücel Can, çeşitli kurum müdürleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

    Programda konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Tam da birlik beraberliğin, kardeşliğin konuşulması gereken bu günlerde böyle bir programın tertip edilmesi çok isabetli olmuştur. Hatay kardeşliğin güzel örneklerinin sergilendiği illerimizden bir tanesidir. Yüzyıllardır bu coğrafyada Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı kardeşçe yaşamıştır ve yaşamaya da devam etmektedir. 2011 yılında başlayıp devam eden ve belki de son yüzyılın en mülteci akınını meydana getiren Suriye olayı en çok milletimizi etkilemiştir. Burada milletimizin göstermiş olduğu yardımseverlik çok önemlidir. Fırat’ın doğusuna geçen hafta başlatmış olduğumuz operasyon Türkiye’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu göstermiştir. Onlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin TSK’nın buraya gireceğini ve burada bataklığa saplanacağını sanıyorlardı. Onların ön görmediği çok kısa bir süre içinde çok büyük bit alan kontrol altına alındığında bütün dünya yerinden oynadı. Dolayısıyla bu topraklar için yeniden can vermek gerekirse bu milletin evlatları bunu seve seve yapacaktır. Kardeşlik çok önemli bir mefhum, bugünkü şartlarda birlik ve beraberlik içinde güçlüyüz. Bu sebeple bu programın Hatay’da tertip edilmiş olması çok önemli" diye konuştu.
    Vali Rahmi Doğan’dan sonra bir konuşma gerçekleştiren İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel Can konuşmasında birlik beraberlik ve kardeşlik vurguları yaprak projeye destek verenlere teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow