hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay’da Emniyet Müdürlüğü’nden yıldönümü resepsiyonu

    Hatay’da Emniyet Müdürlüğü’nden yıldönümü resepsiyonu
    expand

    Hatay’da Emniyet Müdürlüğü’nden yıldönümü resepsiyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin BOZOKHATAY, (DHA) - HATAY’da Türk Polis Teşkilatı’nın 174'in Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında resepsiyon düzenlendi
    Kentteki bir otelde gerçekleşen resepsiyona Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, sivil toplum örgütü tesilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile emniyet mensupları katıldı.
    Tüm emniyet mensuplarının 10 Nisan Polis Haftası'nı kutlayan Vali Doğan, Türk Polis Teşkilatı'nın; Osmanlı döneminin son günlerini, ıslahat dönemlerini, Kırım Savaşı'nı, 1'inci Dünya Savaşı'nı görmüş, Sarıkamış’ı ve Çanakkale’yi yaşamış 174 yıllık bir teşkilat olduğunu söyledi. Türk Polis Teşkilatı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne önemli görevler üstlendiğini de aktaran Vali Doğan,  “Teşkilatın kuruluşundan bugüne kadar vatanı, milleti ve devleti için can veren, şehit olan bu teşkilatın mensuplarına ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Polis arkadaşlarımız çok zor şartlarda görev ifa ediyorlar. Yeri geldiğinde gözlerini kırpmadan canlarını verebiliyorlar. Bu milletin, bu devletin bekası için, bu toprakların vatan olabilmesi için gözlerini hiç kırpmadan görev yapıyorlar. Bunu en son Zeytindalı Harekatı sırasında gösteren teşkilatımız, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte sırt sırta, omuz omuza bu ülkenin güvenliği için yapması gerekeni yapmıştır.  Yapmaya da devam etmektedir” diye konuştu.
    'TEŞKİLATIMIZ BİR ŞEFKAT KAPISI HALİNE GELMİŞTİR'
    Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, "174 yıldır hakka, hukuka, vicdana ve ahlaka uygun şekilde üstün hizmet anlayışı ile halkımızın hizmetinde olan teşkilatımız, 174 yıldır hizmet ettiğimiz insanların korkmadan başvurabilecekleri bir şefkat kapısı haline gelmiştir” dedi.
    YILDÖNÜMÜ PASTASINI BİRLİKTE KESTİLER
    Konuşmaların ardından Türk Polis Teşkilatı’nın 174'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan pastayı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabört, şehit ailelerinin çocukları ile birlikte kesti.
    Gece, Antakya Bedi Sabuncu Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğretmenlerinin müzik dinletisi ile son buldu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow