hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay’da minik çiftçiler üretim yapıyor

    Hatay’da minik çiftçiler üretim yapıyor
    expand

    Hatay’da minik çiftçiler üretim yapıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)-Hatay’da öğretmenlerinin verdiği ödev üzerine hayata geçirdikleri ‘Minik Çiftçiler Tarım Yapıyor’ projesi kapsamında ürettikleri ürünleri okulda kurdukları pazarda ürünlerini satışa sundu

    Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde Ekinci Atatürk Ortaokulu öğrencileri öğretmenlerinin verdiği ödev üzerine hayata geçirdikleri ‘Minik Çiftçiler Tarım Yapıyor’ adlı bir proje geliştirdi. Okul Müdürü Ahmet Hayri Yılmaz ve öğretmenlerden Gülbahar Yıldırım’ın da sorumluluğunu yaptığı proje kapsamında öğrenciler, toprağı işlemeden hasata kadar üretimin her aşamasını kendileri yaparak yaklaşık üç ay içerisinde salatalık, domates, soğan maydanoz ve nane gibi birçok ürün yetiştirdi. Ekinci Atatürk Ortaokulu öğrencileri üretimin ardından zincirin son halkası pazarlamayı da kendileri yaptı. Okul bahçesinde kurulan pazarda minik çiftçilerin ürettiği ürünler kısa sürede tükendi.

    Proje sorumlusu Öğretmen Gülbahar Yıldırım ‘Minik Çiftçiler Tarım Yapıyor’  projesi ile amaçlarının, öğrencilerini üretimin bir parçası haline getirmek olduğunu söyledi.

    Üretimin her aşamasında yer alan öğrencilerin yaşayarak öğrenme yöntemi ile tohumdan başlayarak her aşamayı teker teker gözlemlediğini ve üretime katıldığı kaydeden Gülbahar Yıldırım, "Öğrencilerimizle tarım yaptık ve üç ayın sonunda bitkilerimiz ürün vermeye başladı. Bu ürünlerimizi bugün halkla buluşturduk"dedi.

    FOTOĞRAFLI GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow