hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hüseyin Yayman’dan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sözlerine tepki

    Hüseyin Yayman’dan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sözlerine tepki
    expand

    Hüseyin Yayman’dan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sözlerine tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HATAY, (DHA)- AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın İngiliz basınına yaptığı, dönemin Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’e atıf yaparak, “İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım” açıklamasına, “Hatay, dedelerimizin kanlarıyla ve canlarıyla alındı, 1939 yılında bedeli ödenerek ana vatana katıldı. 1 milyon 600 bin Hataylı vatandaş olarak bu haberleri kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz” diyerek tepki gösterdi.
    AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın İngiliz basınına yaptığı açıklamada, iç işlerinde bağımsız, dış ilişkilerde Suriye'deki Fransız mandasına bağlı 'Hatay Devleti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul eden dönemin Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'e atıfla "Türkiye’ye katılmak korkunç olur. İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" sözlerini, meclis kürsüsünden eleştirdi.

    'HATAY, DEDELERİMİZİN KANLARI VE CANLARIYLA ALINDI'
    Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Hatay’la ilgili sözlerinin amacını aştığını ve bunların kabul edilebilir olmadığını belirten Yayman, “Hatay, dedelerimizin kanlarıyla ve canlarıyla alındı, 1939 yılında bedeli ödenerek ana vatana katıldı. Biz, 15 ilçenin vatandaşları olarak, 1 milyon 600 bin Hataylı vatandaş olarak bu haberleri kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

    'HATAYLI BİR YURTTAŞ OLMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM'
    Hatay’ın ana vatana katılmasının mimarı olan Tayfur Sökmen’i vefatının 40’ıncı yılında rahmetle andığını kaydeden Yayman, şunları söyledi:
    “Büyük devlet adamı, hayatını Türklük davasına adamış Tayfur Sökmen’in mirası ve mücadelesi bizim için çok çok önemlidir ve onun mücadelesi bizim için bir ışıktır. Hatay'ın bir evladı olmaktan ve Hataylı bir yurttaş olmaktan şeref ve gurur duyuyorum. İnşallah Hatay'ımız AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerimizle hep birlikte, bir ve beraber olarak varlığını devam ettirecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bin yıldır buradadır ve sonsuza kadar da burada olmaya devam edecektir.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow