hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afrin şehidi sivillerin isimleri, 11 Mayıs Şehitler Anıtı'nda

    Afrin şehidi sivillerin isimleri, 11 Mayıs Şehitler Anıtında
    expand

    Afrin şehidi sivillerin isimleri, 11 Mayıs Şehitler Anıtı'nda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), (DHA)- TÜRK  Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin ilçesindeki  terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı sırasında, teröristlerin Reyhanlı'ya attığı roketlerle şehit olanların isimleri 11 Mayıs Reyhanlı Şehitleri Anıtı'na yerleştirilerek ölümsüzleştirildi.
    Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda 11 Şubat 2013'te bombalı aracın patlatılması ile meydana gelen terör olayında şehit olan İbrahim Yalçınkaya, Hasan Dağ, Ahmet Taş, Ali Sille, Ata Yıldız'ın isimleri Reyhanlı'daki Şehitler Anıtı'na monte edilmişti. Geçen yıl Ocak ayı ve Şubat ayı başlarında, Afrin ve Cinderes'ten terör örgütlerinin ilçeye attıkları roketlerle şehit olan Fatma Avlar, Rifat Sinirli ile Ahmet Şanverdi'nin de isimleri anıta yerleştirildi.
    Reyhanlı 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, 11 Mayıs 2013'te meydana gelen iki ayrı araçla yapılan bombalı saldırıda şehit olan 53 kişinin isimlerinin yer aldığı anıta 11 Şubat 2013'teki saldırıda yaşamını yitiren 5 kişi ile Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit olan Fatma Avlar, Rifat Sinirli ile Ahmet Şanverdi'nin isimlerinin ailelerin de talebi doğrultusunda anıta konulduğunu söyledi.
    FOTOĞRAFLARI DA DERNEKTE YERİNİ ALDI
    Tuna, 11 Mayıs'taki patlamada şehit olanların fotoğraflarının yer aldığı dernekteki panoya Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanların fotoğraflarının da konulduğunu kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow