hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayakkabıcılık kursuyla geleceğin ustaları yetişiyor

    Ayakkabıcılık kursuyla geleceğin ustaları yetişiyor
    expand

    Ayakkabıcılık kursuyla geleceğin ustaları yetişiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/KUMLU(Hatay),(DHA)-  HATAY’ın Kumlu ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ayakkabıcılık kursunda, kursiyerler bir  yandan öğreniyor, diğer yandan da mesleğe hazırlanıyor.
    Kumlu ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ayakkabı üretimi yapmaya yönelik açılan kursa hem kadınlar ve hem de erkekler ilgi gösteriyor. Tüm gerekli donanımların eksiksiz hazır olduğu merkez müdürlüğünde kursa katılanların amacı öğrenmek ve gelecekte bu meslekle aile geçimlerine katkı sağlamak. HEM Müdürü Hasan Duman Yurtseven, "İstihdama yönelik  mesleki kurslarımızdan ayakkabıcılık kursundayız. Bu kurs için önceliğimizi istihdamda kadınlara verdik. Kursiyerlerimizin yüzde 90’nını kadın kursiyerlerden seçtik. Mesleki anlamda hiç bilmeyenlere mesleği edindirmek mesleki becerisi olanlara da katkıda bulunmak üzere kursları açıyoruz. Bu kursu İŞ-KUR kapsamında istihdama yönelik açtık. Kursun neticesinde kursiyerler başarılı şekilde bitirdikten sonra iş hayatına rahatlıkla atılabilecek duruma getiriyoruz. Kendilerine güncel olan bir iş imkanı kuruyoruz" dedi.
    Kursiyerlerden Gökçen Gökçe, meslek öğreneceklerini ve gelecekte işyeri açarak geçimlerine katkı sağlayacaklarını söyleyerek, “Kursa katıldım, ayakkabıcılığı  öğrenmek meslek sahibi olmak ve ileride  atölye açarak iş hayatına atılmayı planlıyoruz. Bu nedenle Kumlu HEM Müdürlüğü tarafından açılan ayakkabıcılık kursuna katıldık” diye konuştu.
    Kursiyer Necla Çeltik ise, "Deri dikerek öğrenmeye çalışıyoruz, katıldığım kursu severek yapıyor ve işi öğreniyorum” ifadelerini kullandı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow