hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İHH Suriye'de 16 bin 239 briket ev inşa etti

    İHH Suriyede 16 bin 239 briket ev inşa etti
    expand

    İHH Suriye'de 16 bin 239 briket ev inşa etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SURİYE’de ‘Mazluma Çatı Ol’ kampanyası kapsamında, İHH tarafından 1,5 yıl içerisinde 16 bin 239 adet briket ev inşa edildi.
    İç savaşın sürdüğü Suriye'de 2011 yılından bu yana ülke içerisinde gıda, sağlık, barınma ve eğitim gibi birçok alanda çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, 1,5 yıl önce hayata geçirmiş olduğu ‘Mazluma Çatı Ol’ kampanyası kapsamında 16 bin 239 adet briket ev inşa etti. Proje kapsamında savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi binlerce aile, çadırlardan kurtarılarak sıcak bir yuvaya kavuşma imkânı buldu. İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, Suriyeli savaş mağdurlarının yaralarını sarmak için 11 yıldır insani yardım çalışması yürüttüklerini anlattı.
    75 FARKLI ALANDA BİNLERCE AİLEYE SICAK YUVA SAĞLANDI
    Savaşın başladığı ilk andan bu yana Reyhanlı, Kilis ve Şanlıurfa'daki bölge ofisleriyle mazlum Suriye halkını desteklediklerini belirten Tahiroğlu,  “Suriye'de kalıcı eserlere oldukça önem veriyoruz. Bu kapsamda ülke içerisinde sağlık merkezinden evlere, okul binalarından mescitlere, su kuyularına kadar çok sayıda kalıcı eser inşa ettik. Çadıra alternatif olarak geliştirdiğimiz briket ev projesinde 2020 yılı içerisinde başlattığımız proje kapsamında 75 farklı alanda binlerce aile eve kavuştu. 28 alanda ise inşaat çalışmaları sürüyor. Çadıra bir alternatif olarak geliştirdiğimiz bu proje, bağışçılarımız nezdinde çok büyük teveccüh gördü. 1.5 yılı aşkın bir sürede 16 bin 239 adet ev inşa ettik. Proje hedefimiz olan 21 bin 676 ev rakamına ulaşmak için ise çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow