hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İHH’den Afrin’de 8 bin 500 sivile Ramazan yardımı

    İHH’den Afrin’de 8 bin 500 sivile Ramazan yardımı
    expand

    İHH’den Afrin’de 8 bin 500 sivile Ramazan yardımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin kuzey batısındaki Afrin ilçe merkezi ve kırsal bölgelerinde yaşayan 8 bin 500 sivile, içerisinde gıda malzemelerinin bulunduğu bin 359 paket Ramazan kumanyası ulaştırıldı.

    Ramazan ayı çalışmalarını 'Ramazan’ı Yaşat' sloganıyla sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin kuzey batısındaki Afrin ilçe merkezi ve kırsal bölgelerinde yaşayan sivillere, içerisinde kuru bakliyat, kahvaltılık besinler, çay, şeker, salça ve sıvı yağ gibi gıda malzemelerinin bulunduğu 1359 paket kumanya dağıttı. İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, "Bu yıl Suriye halkı savaşın içerisindeki 12'nci Ramazan'ını geçiriyor. Biz de mevcut durumun başladığı ilk andan bu yana olduğu gibi yine savaş mağduru sivilleri bu yalnız bırakmıyoruz” dedi.
    Tahiroğlu, Afrin’in ilçe merkezi ve kırsal yerleşimlerinde yaşayan 8 bin 500 siville Ramazan'ın ilk haftasında kumanya paketi ulaştırdıklarını belirterek, ‘‘Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Suriye genelinde kumanya paketi dağıtımlarımız devam ediyor. Bu kapsamda Afrin ilçe merkezi ve kırsalında yaşayan ailelere Ramazan ayının ilk haftasında bin 359 kumanya paketi ulaştırdık" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow