hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuveyt Kızılayı’ndan Reyhanlı Eğitim Köyü’ne ziyaret

    Kuveyt Kızılayı’ndan Reyhanlı Eğitim Köyü’ne ziyaret
    expand

    Kuveyt Kızılayı’ndan Reyhanlı Eğitim Köyü’ne ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- KUVEYT Kızılayı yetkilileri, yapım maliyetlerini üstlendikleri, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Eğitim Köyü bünyesindeki 3 villa ve içerisinde yaşayan öğrencileri ziyaret etti.
    Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü’nde 3 villanın yapımını üstlenen Kuveyt Kızılayı yetkilileri, destek sağladıkları villaları ve içerisinde yaşayan öğrencileri ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle düzenlenen etkinliğe Kuveyt Kızılayı yetkilisi Nabeel Alhafez ile beraberindeki heyete İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu ve Reyhanlı Eğitim Köyü Koordinatörü Hamza Dinçer eşlik etti. Reyhanlı Eğitim Köyü’nde yaşayan bir öğrencinin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, Suriyeli savaş mağduru çocukların geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetiştirilmesi için çalışmaya gayret ettiklerini söyledi. Eğitim Köyü’ne destekleri nedeniyle kurum yetkililerine teşekkür eden Tahiroğlu, tesis içerisindeki öğrencilere dünyada eşine az rastlanacak şekilde önemli bir yaşam ortamı sağlandığını sözlerine ekledi.
    Kuveyt Kızılayı sponsorluğunda Reyhanlı Eğitim Köyü bünyesinde inşa edilen villa tipi 3 evin her birinde 18 olmak üzere 54 Suriyeli öğrenci yaşıyor. Reyhanlı Eğitim Köyü’nün idaresi ve eğitim çalışmaları Yetim Vakfı tarafından yürütülüyor. Etkinlikte ayrıca İHH ve Kuveyt Kızılayı yetkilileri karşılıklı plaket verdiler.

    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow