hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekili Şanverdi, taleplerini sıraladı

    Milletvekili Şanverdi, taleplerini sıraladı
    expand

    Milletvekili Şanverdi, taleplerini sıraladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-  AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada, Antakya-Altınözü duble yolunun bitirilmesini, Belen-Cilvegözü Gümrük Kapısı arasındaki oto yolun ihalesinin yapılmasını istedi. Şanverdi, Amanos Tüneli'nin yapımının da bir an önce başlatılmasını talep etti.
    TBMM’deki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti Hatay Milletvekili Şanverdi, Hatay için büyük önem taşıyan projelerden söz etti. Şanverdi, 20 kilometre olan, ihalesi yapılmış Antakya-Altınözü duble yolunun biran önce bitirilmesini, Amanos Tüneli Projesinin de biran önce başlatılmasını ve Belen-Cilvegözü Gümrük Kapısı arasındaki otoyol ihalesinin de yapılmasını istedi. Ayrıca, Toprakkale-İskenderun duble yolunun BSK asfalt yapılmasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cavid Turhan’dan istedi.

    Şanverdi, 2020 yılı bütçe görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hizmetleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da durmadan devam etmektedir. En son Antakya-Hassa-İslahiye duble yolu asfalt çalışması tamamlanarak hizmete açılmıştır. Antakya-Yayladağı duble yolu çalışması tamamlanmak üzeredir. Reyhanlı- Kırıkhan duble yolu ve Antakya -Reyhanlı-Cilvegözü duble yolu BSK asfalt çalışmaları da şu anda devam etmektedir. Arsuz-Samandağı yolu da 2020 yılı içerisinde bitirilecektir. Bu vesileyle ilimize yapılan çalışmalarından dolayı bakanımıza teşekkür ediyorum.”

    HATAY’IN ÇILGIN PROJESİ: AMANOS TÜNELİ
    Hatay’ın çılgın projesi olan Amanos Tüneli projesinin tamamlandığını belirten Şanverdi, projenin inşaatına bir an önce başlanmasını beklediklerini kaydetti. Taleplerini sıralayan Şanverdi, “Belen-Cilvegözü Gümrük Kapısı arası otoyol ihalesinin yapılmasını, Toprakkale-İskenderun duble yolunun BSK asfalt yapılmasını, ayrıca Hatay’ımız için büyük önem arz eden 20 kilometre olan, ihalesi yapılmış Antakya-Altınözü duble yolunun biran önce bitirilmesini bakanımızdan talep ediyorum.  Cumhurbaşkanımızın kararıyla Toprakkale- İskenderun otoyolunda İskenderun-Payas arası ücretsiz hale gelmiştir. Bu karardan dolayı da Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu kararın genişletilerek Erzin-Payas arasının da ücretsiz hale gelmesini istediğimizi buradan belirtmek istiyorum” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow