hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reyhanlı Eğitim Kampüsü'ndeki öğrencilerden Türkiye derecesi

    Reyhanlı Eğitim Kampüsündeki öğrencilerden Türkiye derecesi
    expand

    Reyhanlı Eğitim Kampüsü'ndeki öğrencilerden Türkiye derecesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SAKARYA'da düzenlenen Wushu Taolu Küçükler Türkiye Şampiyonası müsabakalarına katılan Reyhanlı Eğitim Kampüsü içerisindeki Uluslararası Ebu Ubeyde Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Türkiye ikinciliği, üçüncülüğü ve ilk 5’e iki isim daha yazdırarak 4 ayrı derece aldı.
    Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen Wushu Taolu Küçükler Türkiye Şampiyonası müsabakalarına katılan Uluslararası Ebu Ubeyde Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Wushu Federasyonu tarafından Sakarya’da düzenlenen Wushu Taolu Küçükler Türkiye Şampiyonası’na katıldı. Müsabakaların sonucuna göre Uluslararası Ebu Ubeyde Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 4 farklı Türkiye derecesi aldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden çok sayıda sporcunun mindere çıktığı müsabakalarda Saad Saied Eisa, Erkek Daoshu kategorisinde Türkiye ikincisi, Hasan Hac Derviş ise Türkiye üçüncüsü oldu. Yine öğrencilerden Amr Eltebban ve Ahmed Yusuf Dinçer ise müsabakalardaki performanslarıyla Türkiye sıralamasında ilk 5’e girdi.
    Reyhanlı Eğitim Kampüsü Müdürü Hamza Dinçer, öğrencilere yönelik olarak uygulanan bütünsel eğitim modelinin birçok alanda olduğu gibi spor kategorisinde de olumlu sonuçlar getirdiğini ifade etti. Dinçer, müsabakalarda derece alan öğrencileri tebrik ederek, şöyle konuştu: ‘‘İHH İnsani Yardım Vakfı bünyesinde 2017 yılında kurulan Reyhanlı Eğitim Kampüsü’müzde, öğrencilerimiz için birçok eğitim programı uyguluyoruz. Fiziksel ve zihinsel gelişim için çok önemli olan spor alanında da eğitim vererek öğrencilerimizin kendi yeteneklerine göre bir branşa yönelmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda Wushu Taolu Küçükler Türkiye Şampiyonası’na katılan öğrencilerimizden 4’ü önemli dereceler aldı. Kendilerini tebrik ederek, bu başarılarının devamını diliyoruz’’ dedi.
    Müsabakalarda Türkiye 2’ncisi olan Saad Saied Eisa, aldığı başarıdan ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, ‘‘Almış olduğum bu derece nedeniyle tüm öğretmenlerime ve hocalarıma teşekkür ediyorum. Onlar bana güvendiler ve hep destek oldular’’ diye konuştu.
    Türkiye 3’üncülüğü alan Hasan Hac Derviş ise almış olduğu madalyayı, öğretmen ve arkadaşlarına armağan ettiğini söyledi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow