hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reyhanlı’da Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi açıldı

    Reyhanlı’da Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi açıldı
    expand

    Reyhanlı’da Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-HATAY Valisi Rahmi Doğan, Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi'nin açılışını yaptı.
    Reyhanlı’da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayata Destek Derneği arasında Tasarım ve Beceri Atölyelerinin Kurulmasına Yönelik İşbirliği Protokolü kapsamında Robotik Kodlama ve Yazılım Tasarım Beceri Atölyesinin açılışı Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.

    Hayata Destek Derneği Hatay Saha Koordinatörü Taylan Cengiz yaptı. Cengiz konuşmasında, "Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesinin genç zihinlerde yeni pencereler açılmasında aracı olacağını modern çağın donanımlı bireyleri haline gelmesini destekleyeceğine inanıyoruz.  Robotik kodlama dünyanın yeni ortak dili olarak kabul ediliyor.  Önümüzdeki 25 yıl içerisinde kodlama yazılımının olmadığı mesleklerin yok denecek kadar az kalacağı öngörülüyor. Çocuklarımızın geleceğini düşündüğümüzde Reyhanlı’da da hayata geçirilen bu proje ve benzerlerinin elzem ihtiyaçlar arasında yer aldığını söylemek gerekiyor"dedi. Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesinin bu çağda çocukların geleceğe hazırlanması yönünde çok önemli olduğunu söyledi.
    Vali Rahmi Doğan törendeki konuşmasında, "Çok çetin bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunun üstesinden gelecek güç ve kudrettedir. Bu coğrafyada üstün durumda olmaya devam etmek için evlatlarımızın çağa uygun bir eğitim alması gerekiyor.  Burada açacağımız robotik kodlama yazılım sadece bir sınıfın açılışı değil aslında bu çocuklarımızı geleceğe hazırlamanın bir yolu, yöntemidir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow