hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reyhanlı’da tuzda tavuk ve humus ‘Türk mutfağında’ tanıtıldı

    Reyhanlı’da tuzda tavuk ve humus ‘Türk mutfağında’ tanıtıldı
    expand

    Reyhanlı’da tuzda tavuk ve humus ‘Türk mutfağında’ tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası nedeniyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen etkinlikte ilçenin önemli yemekleri ve mezelerinin tanıtımı yapıldı.
    Hatay Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Reyhanlı Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile Yenişehir Gölü’ndeki Belediye Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte tuzda tavuk ile humus başta olmak üzere çok sayıda mezelerin tanıtımı yapıldı ve katılımcılara ikramda bulunuldu. Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, yemek ve mezelerin tanıtımı nedeniyle katıldığı etkinlikte, yemeklerin çok geniş bir yelpazesi oluğunu söyleyerek, “Bizde Reyhanlı olarak tanıtıma katkı sunuyoruz. İnşallah ilçemizin, ilimizin tanıtımında büyük katkı sağlar” dedi.
    Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, “21-27 Mayıs Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Türk Mutfağı Haftası ilan edildi.  Bu hafta içerisinde bizlerde Hatay mutfağını ön plana çıkarmak için ilçelerimizde bulunan önemli yemekleri ön plana çıkarıyoruz. Reyhanlı’da tuzda tavuk ve humusu ön plana çıkarmaya çalıştık. İnanıyorum ki bu kadim memlekette bu yemekleri inşallah en güzel şekilde tüm Anadolu’ya tanıtırız. Herkes gelir bu tatlardan istifade eder” şeklinde konuştu.
    TSO başkanı Necmettin Zaroğlu ise, "TSO olarak ilçenin önemli değerli olan damak tadımızı humus Türkiye’de tanıtmak amacıyla  coğrafi işaretini alıyoruz. Reyhanlı humusu olarak bundan sonra hem bölge ticaretine hem de ilçemizin tanıtılmasına katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow