hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye’deki okullara ısınma desteği

    Suriye’deki okullara ısınma desteği
    expand

    Suriye’deki okullara ısınma desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SURİYE’nin İdlib kenti kırsalındaki 16 okulda eğitim öğretim gören öğrencilerin soğuktan korunmalarını sağlamak amacıyla sobalara mazot desteği sağlandı.
    Suriye’nin İdlib kenti kırsalında toplam 10 bin 540 öğrencinin eğitim gördüğü 16 okulun ısınma ihtiyacının giderilebilmesi amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından sobalara mazot desteği verildi. İHH Suriye Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, savaş şartlarına rağmen eğitimin devam edebilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Aydın, Suriye’de halen çok sayıda çocuğun eğitim hakkından yoksun olduğunu belirterek, ‘‘Maalesef savaş en çok çocukları etkiliyor. Suriye’de de buna yakından şahit oluyoruz. Çok sayıda çocuk imkânsızlıklar nedeniyle okula gidemiyor. Mevcut şartlarda okula giden çocuklarda eğitime elverişsiz ortamlarda öğrenim görmek zorunda kalıyor’’ dedi.
    Soğuk kış günlerinin ders ortamlarını olumsuz etkilememesi için İdlib’teki okullara mazot desteği verildiğini anlatan Sebahattin Aydın şunları söyledi: “Kötü hava koşulları Suriye’yi doğrudan etkiliyor. Kış günlerinde öğrencilerin sınıfta ders görmeye devam edebilmesi için en azından sıcak bir ortamın tesis edilmesi gerekiyor. Suriye’de yaygın olarak kullanılan ısınma aracı mazot sobasıdır. Bu amaçla İdlib kırsalında 10 bin 540 öğrencinin eğitim gördüğü 16 okula sobalarda yakılarak ısınılabilmesi için mazot desteğinde bulunduk. Bu çalışmamızı kışın başından bu yana sürdürüyoruz.’’
    İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’deki mevcut durumun başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde eğitim faaliyetleri yürütüyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow