hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokdemir: Meyvecilik desteklenmeli

    Tokdemir: Meyvecilik desteklenmeli
    expand

    Tokdemir: Meyvecilik desteklenmeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay),(DHA)- HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde yetişen erkenci kayısının dünyanın dört bir yanına ulaşması için devlet desteği sağlanması gerektiği belirtildi.
    CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, ilçede meyve bahçelerini ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Üretici Sedat Biçkin’den sorun ve taleplerini dinleyen milletvekili Tokdemir, erkenci kayısının Türkiye ve Avrupa’da ilk olarak Reyhanlı ilçesindeki Amik Ovası’nda yetiştiğini söyledi.
    Meyve bahçelerinde yetişen ihracata yönelik erkenci meyve olarak değerlendirilen kayısının dünyanın dört bir yanına ulaştırılması için devlet desteği sağlanması gerektiğini belirten Tokdemir, kooperatifleşmenin desteklemesi, soğuk hava depolarının yaygınlaştırılmasının şart olduğunu söyledi. Tokdemir, “Aynı zamanda bu meyvelerin ‘yükte hafif pahada ağır’ gibi değerlendirilerek gerek bahçe tarımımızın dünyaya tanıtılması, gerek üreticimize destek sağlanması ve gerekse ekonomimize katkı sunması amacıyla en erken yetişen meyvelerimizi dalından koparılır koparılmaz,  en kısa zamanda en hızlı şekilde kargo uçaklarıyla dünyanın her yerine ulaştırılması amaçlanmalıdır. Böylece hem meyve üreticilerimiz desteklenmiş olacak ve hem de ovamızda yetişen meyvelerimiz dünyanın 4 bir yanına ulaştırılmış olacaktır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow