hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk işçi, ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi

    Türk işçi, ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi
    expand

    Türk işçi, ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)- LÜBNAN’da gümrükte şoförlük yaparken beyin kanaması geçiren Hasan Yumuşak, Dış İşleri ve Sağlık Bakanlığı'nın girişimleriyle ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.
    Hatay Reyhanlı ilçesinde yaşayan Hasan Yumuşak, çalışmak için Lübnan'a gitti. Lübnan'da şoförlük yaparken beyin kanaması geçiren Yumuşak, hastaneye kaldırıldı. Yumuşak'ın ailesi, Lübnan'da imkanların yetersiz olması nedeniyle yardım istedi. Dış İşleri ve Sağlık Bakanlığı’nın girişimleriyle ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Yumuşak, tedavi altına alındı. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Yumuşak ailesinin isteği üzerine Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçtiklerini, bakanlık yetkililerinin girişimleri ile ve gerekli izinlerin alınmasından sonra ambulans uçakla nakil işleminin gerçekleştirildi. 
    Devletin vatandaşına sahip çıktığını ve dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşının yardımına koştuğunu belirten Şanverdi, “Bu görevleri çok açık görebiliyoruz. Ülke olarak bizler her zaman vatandaşımızı koruyacağız ve sahip çıkacağız. Gurbette asla onları yalnız bırakmayacağız. Hastamıza da acil şifalar diliyorum” dedi. Uçak Hatay Havalimanı’na indikten sonra, Hasan Yumuşak tedavisi için Hatay MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisine başlandı. 
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow