hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeşil Iğdır gazetesi 66 yaşında

    Yeşil Iğdır gazetesi 66 yaşında
    expand

    Yeşil Iğdır gazetesi 66 yaşında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IĞDIR (DHA)- Türkiye'nin Çukurovası olarak adlandırılan Iğdır'da, 66 yıldır hiç ara vermeden yayın hayatını sürdüren Yeşil Iğdır Gazetesi kuşaktan kuşağa devrediliyor.
        Yeşil Iğdır Gazetesi Matbaacılık ve Reklamcılık Ltd. Şti. sahibi ve genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş, gazete ve matbaanın gelecek nesile ilkelerinden şaşmadan devredilerek bugüne kadar geldiğini söyledi. Şıktaş, Türkiye'de sayılı gazeteler arasında yer alan Yeşil Iğdır'ın 1 Eylül 1955 yılında kurulduğunu ve yayın akışını hiç durdurmadan sürdürdüğünü belirtti. Dördüncü kuşak olarak Yeşil Iğdır gazetesinin başında kendisinin bulunduğunu ifade eden Cabbar Şıktaş, "66 yıldır okuyucusu ile buluşan gazete amcam merhum Fazıl Şıktaş tarafından kuruldu. Kısa süre sonra babamız merhum Salih Şıktaş’a ve daha sonra oğlu Sabri Şıktaş’tan da bana devredildi. Bugün 66 yaşına giren gazeteyi bende yaşatmaları için çocuklarıma devredeceğim. Birçok badireler atlatmış, zorluklara göğüs germiş, yokluklara rıza göstermiş ancak her şeye rağmen yayın hayatını sürdürmeyi ihmal etmemiştir" diye konuştu.
        Yeşil Iğdır Gazetesi Matbaacılık ve Reklamcılık Ltd. Ştinin 66 yıldır ilk kurulduğu günkü heyecan ile yayın akışını sürdürmekte, matbaacılık ve reklamcılık sektöründe müşteri memnuniyetini öncelikli görmekte, gazete yayın akışı çerçevesinde bir disiplin esasında yayın hayatını devam ettirmekte olduğunu sözlerine ekleyen Şıktaş şunları söyledi.
        "66 yıl dile kolay gelse de, zorluklarla, meşakkatlerle dolu yıllardır. Bu zaman zarfında sayısız saldırılara uğramış, yağmalanmış, yakılmış, kurşunlanmış, bombalanmış, siyasi baskılara maruz kalmış ve susturulmaya çalışılmıştır. Elbette her bir hadise bizleri daha çok hırslandırmış, daha çok işimize olan bağlılığımızı, saygımızı artırmış ve bugün 65 yılı geride bırakmamıza, 66'ıncı yıla "Bismillah' dememize vesile olmuştur.
    Basın mesleği hakkaniyetli olunduğu sürece elbette ki kutsal bir meslektir. Yeşil Iğdır Gazetesi 66 yıldır bin bir türlü zorluğa rağmen yayın hayatını sürdürürken ezan, bayrak ve vatandan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz."

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow