hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    798 hükümlünün infaz dosyası incelendi

    798 hükümlünün infaz dosyası incelendi
    expand

    798 hükümlünün infaz dosyası incelendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 798 hükümlünün infaz dosyasının incelendiğini söyledi.

    TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanıp, yürürlüğe girmesiyle Isparta E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda 425 hükümlü salgın hastalık iznine gönderilirken, 798 hükümlünün ise infaz dosyası incelendi. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, kornuya ilişkin şunları söyledi:

    "Kamuoyunda İnfaz Yasası olarak bilinen 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 15/04/2020 tarih ve 31100 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı infaz kurumlarında derhal işlemlere başlanmış Isparta Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda barınmakta olan hükümlülerimiz ile ilgili aynı gün yapılan çalışmalar neticesinde 425 hükümlü alınan tedbirler çerçevesinde salgın hastalık iznine gönderilmiştir. Konu hakkında daha önce kamuoyuna bilgi verilmiştir. Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bugün itibarı ile 798 hükümlünün infaz dosyası incelenmiş, bunlardan 5 hükümlü Kapali Ceza İnfaz Kurumundan doğrudan tahliye edilmiş, 38 hükümlü ise Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Açık Ceza İnfaz Kurumuna alınarak salgın hastalık izni işlemlerine başlanmıştır. Hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanacak toplam 28 hükümlüden 16 hükümlünün infaz kurumu ile irtibatı kesilmiş olup kalan 12 hükümlü hakkında işlemlere aralıksız devam edilmektedir. Keçiborlu K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ise 2 hükümlü tahliye edilmiş, 8 hükümlü ise denetimli serbestlik hükümleri çerçevesinde infaz kurumundan ayrılmıştır. Diğer hükümlülere ait infaz dosyalarının işlemleri devam etmekte olup gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow