hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afyonkarahisar'da 1400 polis görev yapacak

    Afyonkarahisarda 1400 polis görev yapacak
    expand

    Afyonkarahisar'da 1400 polis görev yapacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, yarın yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'nde polis bölgesi içerisinde yer alan 290 bin seçmenin oy kullanacağı 981 sandıkta yaklaşık 1400 polisin görev yapacağını söyledi.

    İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşmesi ve vatandaşların hür iradesini hiçbir baskı ya da tesir altında kalmadan sandığa yansıtabilmesi amacıyla emniyet mensuplarının görevde olacağını belirterek, şu ana kadar seçimle ilgili ciddi bir seçim suçunun işlenmediğini söyledi. Müdür Yıldız, "Ülkemizde yerel seçimlerle ilgili yaklaşık 1 aydır yoğun bir faaliyet var. Siyasilerimiz seçmenleriyle buluşuyor, bununla ilgili değişik toplantılar yapıyorlar. İlimizde de bu tür etkinlikler çok sık oldu. Çok şükür ki bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı, ciddi bir seçim suçu işlenmeden gerek siyasilerimiz sağduyusuyla gerek vatandaşlarımızın anlayışıyla bu günlere kadar geldik. Umarım bundan sonra da seçim günü de çok büyük bir sıkıntı yaşamadan Afyon'umuza yakışır bir seçim geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.

    'GÜZEL BİR SEÇİM OLSUN'

    Tek temennilerinin kimsenin burnu kanamadan seçim sürecini tamamlamak olduğunu kaydeden Yıldız, "Afyon'umuz için söylememiz gereken önemli hususlardan bir tanesi şu; toplam 59 belediye başkanımız seçilecek. Yani biraz seçim olarak belediyelerin fazla olduğu, yanında muhtarlarımızın da seçileceği, il genel meclis üyelerimizin, belediye meclis üyelerinin de seçileceği bir seçim olması hasebiyle güvenlik anlamında bize düşen sorumluluklar biraz daha artıyor. Biz olayın güvenlik kısmındayız. Tüm partilerimize aynı mesafedeyiz. Tek temennimiz kimsenin burnu kanadan karşılıklı anlayış içinde bir seçim olmasıdır" diye konuştu.

    HER SANDIK BAŞINDA 1 POLİS OLACAK

    Afyonkarahisar merkezinde toplam 458 sandığın kurulacağının bilgisini veren Yıldız, her sandığın başında da 1 polis memurunun görevli olacağını aktardı. Yıldız, şöyle dedi:

    "Seçmen sayımız 149 bini aşmış ve yaklaşık 150 bin kişi. İlçe merkezlerini de dahil ettiğimiz zaman genel toplama baktığımız zaman 981 sandığımız ve 290 bin oy kullanacak vatandaşımız var. Bizim için önemli olan halkımızın hür iradesinin ve demokrasi kurallarına uygun şekilde sandığa yansımasını sağlamak adına görev yapmak. Biz il merkezinde 1000'e yakın personelimize görev alacağız. İlçelerimizi de buna dahil ettiğimiz zaman 1400'e yakın personelimiz görevli olacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow