hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün Isparta'ya gelişi kutlandı

    Atatürkün Ispartaya gelişi kutlandı
    expand

    Atatürk'ün Isparta'ya gelişi kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ATATÜRK'ün Isparta'ya gelişinin 89. yıl dönümü törenle kutlandı.

    Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta'ya gelişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan ve 6 Mart Caddesi'ni takip ederek 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda son bulan yürüyüş düzenlendi. Korteje Vali vekili Ömer Faruk Ateş, İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral Nadir Gündüz, mülki ve askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'yı teşrifinin 89. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow