hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berber ve kuaförlere koronavirüs testi

    Berber ve kuaförlere koronavirüs testi
    expand

    Berber ve kuaförlere koronavirüs testi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonu esnafına koronavirüs testi yapıldı.
    Isparta Valiliği, Bilim Kurulunun tavsiyesiyle İçişleri Bakanlığı kararının ardından pazartesi günü itibariyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da yeniden faaliyetlerine başlayan berber, kuaför ve güzellik salonu esnafını koronavirüs testine tabi tuttu. İl genelinde Berberler ve Kuaförler Odası'na kayıtlı 378 esnaf ve çalışanlarından İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezi önüne kurulan çadırlarda özel kıyafetli sağlık personeli tarafından boğaz ve burun kürü uygulanarak test örnekleri alındı.
    Isparta Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, yeni çalışma sürecinde kendilerine destek veren başta Vali Ömer Seymenoğlu olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ederek, tarama işleminin üç günde tamamlanacağını kaydetti. Oda Başkanı Çelik, Isparta'da berber esnafında koronavirüs pozitif vakasına rastlanılmadığını söyledi.
    Isparta Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Nazif Aydın ise berber esnafına en güvenilir sonucu veren PCR testi uygulandığını belirterek, günlük 120 civarında test almayı planladıklarını belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow