hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cahit Berkay'a SDÜ'den fahri doktora

    Cahit Berkaya SDÜden fahri doktora
    expand

    Cahit Berkay'a SDÜ'den fahri doktora

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ANADOLU rock müziğinin simge ismi Cahit Berkay'a, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından 'fahri doktora' unvanı verildi.

    Hafızalarda yer edinen film müziklerinin altında imza bulunan Anadolu rock müziği sanatçısı Moğollar grubunun üyesi Cahit Berkay, SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde öğrencilerle buluştu. Buluşmada, Akademik Oda Orkestrası, besteleri Cahit Berkay'a ait olan film müziklerinden 'Devlerin Aşkı', 'Dila Hanım' ve 'Çiçek Abbas'ı yorumladı. Cahit Berkay, 'Al Yazmalım'ı da yorumlayan orkestraya curasıyla eşlik etti. Daha sonra Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanan ve usta sanatçının özgeçmişlerini konu alan film izlendi.

    SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, yaptığı konuşmada, Türk müziğinin önemli isimlerinden birisi olan Berkay'a fahri doktora payesi sunmaktan duydukları gururu dile getirdi. Çarıkçı, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

    "Profesyonel müzik yaşamınız boyunca, dünün ve bugünün gençlerine rol model olan başarılı sanat yaşamınız, yarattığınız çok sayıdaki film, dizi ve belgesel müzikleriyle Anadolu ve Türk müziğini ulusal ve uluslararası sanat camiasındaki temsil gücünüz, milyonlarca kişiyi etkisi altına alan 'Anadolu Rock' türünün ilk temsilcilerinden oluşunuz, Anadolu ezgileri ile folklorunu kullanarak evrensel müziğe kattığınız yenilikler nedeniyle Güzel Sanatlar Fakültesinin teklifi ve Üniversitemiz Senatosunun aldığı kararla şahsınıza “Fahri Doktoraö payesi takdim edilmiştir."

    Rektör Çarıkçı, daha sonra usta sanatçıya fahri doktora beratını takdim etti, biniş giydirdi.

    'Fahri Doktora Payesi' verilmesinin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirten Cahit Berkay, "Bundan böyle üniversitenizin bir mensubu olduğuma göre sizlere sevgili meslektaşlarım ve öğrencilerim diye hitap edebilirim" diye espri yaptı. Daha önce hiç bu kadar heyecanlanmadığını belirten Berkay, "Evimde yüzlerce ödül var fakat bu ödülü en güzel yere koyacağım. 13 yaşımda ayrıldım bu şehirden ve yıllar sonra çok güzel bir vesileyle geldim" dedi.

    Törende, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da Cahit Berkay'a, Teke yöresine ait üç telli cura ve ebru tablo hediye edildi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow