hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davraz'da jandarma denetimi

    Davrazda jandarma denetimi
    expand

    Davraz'da jandarma denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Davraz Kayak Merkezi'nde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik denetim yapan jandarma ekipleri, izinsiz olarak merkeze gelmek isteyenleri geri çevirdi.

    Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkez Çobanisa köyünde Davraz Kayak Merkezi çıkışına kurdukları barikat ile izni olmayan ziyaretçileri döndürdü. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından organize edilen gezi otobüsleriyle özel izin alan şahıslar izin belgelerini jandarmaya ibraz ederek Davraz Kayak Merkezi'ne çıkabildi. Jandarma ekipleri, Valilik kararı ile sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kayak merkezine izni olmayanların alınmadığını belirterek, bu durumda olmayanların geri döndürüldüğünü, sadece özel izin alanlar, il merkezinde otelde konaklamak suretiyle kış turizmi için gelenler ve TÜRSAB belgesi olan seyahat acenteleri ile seyahat eden ziyaretçilerin geçmesine izin verildiğini kaydetti.

    SEZON BU YIL ERKEN BİTEBİLİR

    Isparta'ya bu kış kar yağışının az olması Davraz Kayak Merkezi'ni de olumsuz etkiledi. Otellerin ve günübirlik tesisin olduğu bölgede karlar erirken, birinci telesiyejin olduğu bölgedeki pistin bazı yerlerinde de karlar eridiği için profesyonel kayakçılar zirvede bulunan pistte kaymayı tercih etti.

    Hafta sonu dolayısıyla il dışından 50 kadar tur otobüsü ve 200 dolayında otomobille gelenler sayesinde, Davraz Kayak Merkezi hafta sonu önceki yıllarda olduğu kadar olmasa da yoğun bir gün geçirdi. Kayakçılar kar yağışı olmaması halinde hava şartlarının böyle gitmesi durumunda Davraz Kayak Merkezi'nde sezonun şubat ayı itibarıyla bitebileceğini ve bunun da üzüntü verici olduğunu kaydetti. Davraz'da birinci pistin olduğu noktada kar kalınlığı 8 santimetre dolayında ölçülürken zirvede ise 30 cm dolayında olduğu bilgisine ulaşıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow