hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Camiyi botanik bahçesine çevirdi

    Camiyi botanik bahçesine çevirdi
    expand

    Camiyi botanik bahçesine çevirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde imam hatip İbrahim Şenol, yaklaşık 4.5 yıl görev yaptığı camiyi ve çevresini çiçeklerle donattı.

    Eğirdir merkez Kızılçubuk Mahallesi'nde bulunan Kızılçubuk Camii'nde görev yapan imam hatip İbrahim Şenol, camiyi ve çevresini botanik bahçesine dönüştürdü. 4.5 yıldır çalıştığı camiye büyüklü küçüklü saksılarda çeşitli çiçekler dikip yetiştiren İbrahim Şenol, mahalle sakinleri ve cemaatin takdirini topladı. Camideki görevinin ardından İlçe Müftülüğünde görevlendirilmesine rağmen çiçeklerini bırakmayan İbrahim Şenol, her gün bakımlarını sürdürdü.

    Diyanet-Sen Eğirdir Şube Başkanı da olan İbrahim Şenol, "Caminin ve cami bahçesinin Allah'ın evi olması hasebiyle diğer her yerden farklı, her yerden daha güzel olması gerektiğini, bu nedenle de girildiğinde cenneti andırması gerektiğini düşünüyorum. Bir yandan da renkler ve kokular insanların duygularını olumlu ya da olumsuz etkilediği için bu çiçekli ve renkli ortamın olumlu anlamda insanları etkilediğini düşünüyorum ve bunu açıkça gözlemleyebiliyorum. Bu faaliyet çok fazla masraf istemese de sevgi, emek ve sürekli takip gerektiriyor. Her gün sabah akşam bu işi severek büyük zevk alarak takip ediyor ve yapıyorum" dedi.

    Mahalle Muhtarı Ekrem Özçelik de "Hocamız 4,5 yıl burada bizi bu çiçeklere alıştırdı. Buraya gelip çiçeklerle haşır neşir oluyoruz. Hocamızın görev yeri değişti fakat biz rica ettik bırakmak istemiyoruz bu güzelliği. Yeni gelen hocamız ve mahalle sakinlerimizle de bu çiçeklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow