hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gelendost'ta Yörük Türkmen Şenliği

    Gelendostta Yörük Türkmen Şenliği
    expand

    Gelendost'ta Yörük Türkmen Şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taner ERDEM/GELENDOST, (DHA)- ISPARTA'nın Gelendost ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği yapıldı.

    Gelendost'a bağlı Yenice köyünde düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği'ne Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Gelendost Kaymakam vekili Mehmet Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Özdurhan, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gelendost Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Hüsnü Ünlü, Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Toros Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Isparta İl Beyi Mustafa Küçükyaman, dernek başkanları ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

    Bu yıl 2'ncisi yapılan şenlikte Türkmenlerin yaşam tarzları, kıl çadırlardaki yaşantıları ve develerle Yörük göçü canlandırıldı. Göçün ardından Yörük çadırı kuruldu ve önünde Türkmen ateşi yakıldı. Kurulan çadıra Vali Ömer Seymenoğlu davet edildi. Çadırın önüne Türk bayrağı diken Vali Seymenoğlu, "Burada sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif duyuyorum. Bu aynı zamanda bize devlet yöneticileri olarak büyük güç veriyor. Biraz önce diktiğimiz bayrak ve okuduğumuz dualar ilelebet sürecek. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, boylarımız boylansın soylarımız soylansın, geleceğimiz daha güçlü ve daha kuvvetli olsun" dedi.

    Sonrasında çadır önüne yakılan ateşte yapılan Türk kahvesi ikram edildi. Şenlik kapsamında kurulan 17 çadırdan komisyon tarafından belirlenen en iyi 3'ü ödüllendirildi. Şenlik mahalli sanatçıların türküleri ve gösterilerle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow